............................ ............................................OMGEVING. ........................................

 

 

Arnhem, niet zo maar een stad in Gelderland, maar verkozen tot beste evenementenstad, beste binnenstad en groenste stad. En niet voor niets, in Arnhem is altijd wat te doen.
De vele festivals die er worden gehouden, zoals het world statues festival, het sprookjes festival, Rio aan de Rijn, de modebiënale en het Sonsbeekfestival. Daarnaast zijn de vele attracties en musea een bezoek aan de stad zeker waard. Daar is bijvoorbeeld Burgers zoo, waar u ook met slecht weer gerust een dag kunt doorbrengen, het Nederlands openluchtmuseum, het wijn- of het watermuseum, museum voor moderne kunsten, Kröller Möller museum. Heeft u interesse in de 2e wereldoorlog of de slag om Arnhem? Ook dan zit u goed in Arnhem met vele oorlogsmusea, monumenten, herdenkingen en zelfs een ‘liberation route’ om te fietsen of te rijden.

Winkelen

Het oude centrum van Arnhem is een uitgebreid winkelgebied. Bijna alles is voetgangersgebied. Arnhem is in 2007 verkozen tot ‘beste binnenstad van Nederland’ en als u het centrum bezoekt zult u zelf ervaren waarom. Behalve de bekende winkelketens in de hoofdstraat, vind u in de zijstraatjes een variëteit aan kleine speciale winkeltjes, waar het heerlijk snuffelen is. In het centrum zijn elke 1e zondag van de maand de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag zijn de winkels open vanaf 12.00 uur. Donderdag is het koopavond en zijn de winkels tot 21.00 uur geopend. Dinsdag tot en met zaterdag zijn de winkels open vanaf 10.00 uur.
Bij slecht weer kunt u naar winkelcentrum Presikhaaf of naar winkelcentrum Kronenburg, waar u gratis kunt parkeren en comfortabel overdekt kunt shoppen.


Markten

Vrijdag en zaterdag is er markt bij de grote Eusebiuskerk (vrijdag tot 13.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur), Bovendien is er op vrijdag een vlooienmarkt.
Op woensdag (van 8.30 tot 13.00) is er bij winkelcentrum ‘de Drieslag’ in Arnhem zuid een markt (food en non food)
Van mei tot en met oktober is er elke laatste zaterdag van de maand op de Jansplaats een Kunstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur.
Op Maandagmorgen is er in Nijmegen (30 min. rijden) een grote markt met vlooienmarkt en op woensdagmorgen in Wageningen (30 min rijden).

Uitgaan

De korenmarkt is het bekendste uitgaanscentrum van Arnhem. Daar vindt u een concentratie van café’s, bars en restaurants. U kunt er eten vinden uit alle delen van de wereld. Ook aan de Rijnkade vindt u een keur aan eetgelegenheden met een terras aan het water, waar het in de zomer goed toeven is. Verder heeft Arnhem vele bioscopen en theaters, waarvan met name de kleintjes voor een aangename verrassing kunnen zorgen.


Natuur

Behalve een flink aantal stadsparken (13 stuks), waarvan Sonsbeek de grootste en bekendste is, is Arnhem omgeven door een prachtige natuur. Veel bossen, landgoederen en natuurreservaten (tussen de 25 en 30 stuks) liggen in en om Arnhem. Bos, heide, zandverstuivingen, weide- en rivierenlandschappen……….u vindt het hier allemaal op fietsafstand. In onze informatiehoek vindt u veel boeken, folders, fiets- en wandelroutes om de omgeving te verkennen.

 

Veelgestelde vragen
Omdat wonen op het water toch anders is dan in een huis hier wat veel gestelde vragen.

*Word ik niet zeeziek?
Weinig kans op. De boot ligt stevig vast. Soms, bij stormachtige wind, of als een groot schip (te) hard langs vaart, kunt u iets ‘beweging’ voelen.

*Is het vochtig/koud?
Nee, niet anders dan in een huis.

*Last van muggen?
Niet meer of minder dan ergens anders. De Rijn is een stromende rivier, vandaar.

*Kan ik zwemmen?
Ja, doordat de boot achter een strekdam ligt is er wel beweging, maar geen echte stroming en kunt u veilig zwemmen.

*Wat hoor ik?
Een boot ‘klinkt’ anders als een huis. Doordat we af en toe iets bewegen kan het hier en daar wat piepen of kraken (vandaar dat onze plafonds nooit zonder haar-scheurtjes zijn).

*Zijn er mogelijkheden om te vissen?
Er zit hier veel vis. Vanaf uw eigen terras is het mogelijk een hengeltje uit te gooien
.
* Hoe kom ik in het Gelredome, de Rijnhal of het station?
Wij hebben een breng- en haalservice. Voor 15,-- euro (max. 4 pers.) brengen wij u, binnen Arnhem en Oosterbeek, tot voor de deur en halen u na afloop weer op. Op verzoek zetten wij u af op de Korenmarkt.

Naar boven


 
slapen op het water